As Oy Helsingin Hyperion

Skanska on rakentanut Helsingin Vuosaareen 24-kerroksisen  tornitalon, jossa on 216 kpl korkeatasoisia vuokra-asuntoja. As. Oy Helsingin Hyperion -nimiseen yhtiöön tulee erikokoisia asuntoja, joissa jokaisessa on viherhuone ja korkeat ikkunat, jotka tuovat asuntoihin valoa. Asukkailla on käytössään upein näköaloin varustellut ylimmän kerroksen kolme saunaosastoa ja kerhotilaa sekä iso terassi.

 

Hyperion tarjoaa asukkailleen modernia kaupunkiasumista luonnon ja meren läheisyydessä. Asukkaiden arkea sujuvoittavat kätevät liikenneyhteydet sekä asumista helpottavat palvelut, kuten asukaspysäköinti ja aulan pakettiautomaatit. Ripauksen luksusta arkeen tuovat upeat yhteiskäyttötilat tornitalon ylimmässä kerroksessa.

 

Kiinteistössä muodostuu merkittävästi jätevettä, jonka lämpö kierrätetään Ecowec-hybridivaihtimien kautta lämpöpumpulle, joka vähentää kaukolämmön kulutusta merkittävästi käyttöveden lämmityksen osalta. Ecowec LTO-järjestelmä on lähes huoltovapaa ja sen käyttöikä on useita kymmeniä vuosia.

 

Artikkeleita As Oy Helsingin Hyperionista:

Hyperion Aurinkolahti

 

https://www.skanska.fi/tietoa-skanskasta/media/uutiset/251640/Skanska-toteuttaa-24kerroksisen-tornitalon-Union-Investmentin-hallinnoimalle-rahastolle-Helsinkiin

Hyödyt
Jäteveden lämmöntalteenotto

Jätevesien lämpö kierrätetään takaisin kiinteistön ja kuuman käyttöveden tuottoon.

Vähennä kaukolämmön kulutusta

Järjestelmä vähentää merkittävästi kaukolämmön kulutusta kiinteistön lämmityksen ja kuuman käyttöveden tuotannossa.

Ecowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec