Energiatehokkaampi kaukolämpöjärjestelmä

Kaukolämpöjärjestelmän ostoenergiaa voidaan vähentää uusissa kerrostaloissa jopa 50 %, kun jäteveden lämpö kierrätetään takaisin kiinteistön ja kuuman veden lämmitykseen. Ecowec® -hybridivaihdin kytketään kaukolämpökiinteistössä lämpöpumppuun, joka vähentää kaukolämmön huipputehoa ja ostoenergian tarvetta.

Ecowec
Säästä energiaa

Ecowec-hybridivaihtimen avulla voidaan jäteveden lämmöllä korvata kaukolämmön huipputehon tarvetta talvella ja korvata se lähes kokonaan kesäaikana. Kiinteistön ja prosessien energiakustannukset pienenevät.

Optimoi lämmönlähteitä

Ecowec-hybridivaihdin mahdollistaa useiden lämmönlähteiden käytön samanaikaisesti. Lämmitysjärjestelmää voidaan näin ohjata kustannusoptimaalisesti valitsemalla käyttöön joko jäteveden lämpöä tai kaukolämpöä halutuissa käyttösuhteissa.

Kytkentämalli ja periaate

Kytkemällä Ecowec-hybridivaihdin kaukolämpöjärjestelmään lämpöpumpun avulla voidaan jäteveden lämmöllä korvata kaukolämpöä. Kiinteistön ja prosessien energiakustannukset pienenevät, kun suurin osa lämmityksestä korvataan jäteveden hukkalämmöllä.

 

Ecowec-hybridivaihdin voidaan myös kytkeä osatehoiseen lämpöpumppuun. Lämpöpumppujärjestelmän mitoitusta ja investointia voidaan pienentää merkittävästi, koska kaukolämpö jätetään kiinteistön päälämmitysjärjestelmäksi. Ecowec mahdollistaa myös useiden lämmönlähteiden käytön samanaikaisesti. Lämpöpumpulla voidaan tehdä vain osa kiinteistön, käyttöveden tai teollisuusprosessin lämmityksestä ja jättää kuumimmat lämpötilatasot kaukolämmön hoidettavaksi.

 

Hybridivaihdin ja kaukolämpöjärjestelmän lämpöpumppu kytketään toisiinsa kuvan osoittamalla tavalla.

Ecowec

Ecowec

HASO Postimies, Helsinki

A-luokan kerrostalo jäteveden lämmön talteenotolla.

LUE LISÄÄ