Energiatehokkaampi kaukolämpö

Kaukolämpö voidaan suunnitella entistä energiatehokkaammaksi lisäämällä jäteveden lämpöä kiinteistön lämmitykseen.

 

Kaukolämpö on luotettava lämmitysjärjestelmä ja sen ostoenergiaa voidaan vähentää uusissa kerrostaloissa jopa 50 %, kun jäteveden lämpö kierrätetään takaisin kiinteistön ja kuuman veden lämmitykseen.

TUTUSTU JÄRJESTELMÄÄN!
Ecowec wasteHEAT - kaukolämpöjärjestelmä ja jäteveden lämmöntalteenotto
Säästä energiaa

Ecowec-hybridivaihtimen avulla voidaan jäteveden lämmöllä korvata kaukolämpöjärjestelmän huipputehon tarvetta talvella ja korvata se lähes kokonaan kesäaikana. Kiinteistön energiakustannukset pienenevät merkittävästi.

Optimoi lämmönlähteitä

Ecowec-hybridivaihdin mahdollistaa usean lämmönlähteen käytön samanaikaisesti. Kaukolämpöjärjestelmää voidaan näin ohjata kustannusoptimaalisesti valitsemalla käyttöön joko jäteveden lämpöä tai kaukolämpöä halutuissa käyttösuhteissa.

Kytkentämalli ja periaate

Kaukolämpö voidaan nykyisin saada erittäin energiatehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi lämmitysjärjestelmäksi.

 

Kytkemällä Ecowec-hybridivaihdin kaukolämpöjärjestelmään lämpöpumpun avulla voidaan jäteveden lämmöllä korvata kaukolämpöä. Kiinteistön ja prosessien energiakustannukset pienenevät, kun suurin osa lämmityksestä korvataan jäteveden hukkalämmöllä.

 

Ecowec-hybridivaihdin kytketään lämpöpumppuun. Lämpöpumppujärjestelmän mitoitusta ja investointia voidaan pienentää merkittävästi, koska kaukolämpö jätetään kiinteistön päälämmitysjärjestelmäksi. Ecowec mahdollistaa myös useiden lämmönlähteiden käytön samanaikaisesti. Lämpöpumpulla voidaan tehdä vain osa kiinteistön tai käyttöveden lämmityksestä ja jättää kuumimmat lämpötilatasot kaukolämmön hoidettavaksi.

 

Kaukolämmön hinnan kehitys

Kaukolämpö on ollut pitkään suosittu lämmitysmuoto Suomessa, tarjoten luotettavaa ja tasalaatuista lämpöä kiinteistöille. Viime vuosina kaukolämmön hinta on kuitenkin noussut, mikä on herättänyt huolta kiinteistöjen omistajien ja kuluttajien keskuudessa.

 

Kaukolämmön hinnan nousu johtuu monista tekijöistä, kuten energian markkinahintojen vaihtelusta ja tarpeesta investoida ympäristöystävällisempiin energialähteisiin. Tämä hintojen nousu on saanut kiinteistönomistajat etsimään keinoja vähentää lämmityskustannuksiaan. Kaukolämmön hintojen nousun ja ympäristötietoisuuden kasvun myötä on tärkeää löytää kestäviä ja taloudellisia ratkaisuja kiinteistöjen lämmitykseen. Ecowec-hybridivaihdin tarjoaa juuri tällaisen ratkaisun.

 

Ecowec-hybridivaihdin vähentää kaukolämmön kulutusta

Ecowec-hybridivaihdin tarjoaa innovatiivisen ratkaisun kaukolämmön kulutuksen vähentämiseksi. Tämä järjestelmä hyödyntää jäteveden hukkalämpöä, korvaten osan kaukolämmöstä ja vähentäen näin kiinteistön lämmityskustannuksia.

 

Ecowec-hybridivaihdin voidaan kytkeä osatehoiseen lämpöpumppuun, mikä mahdollistaa lämpöpumppujärjestelmän pienemmän mitoituksen ja investoinnin, sillä kaukolämpö säilyy kiinteistön päälämmitysjärjestelmänä. Tämä monipuolinen ratkaisu mahdollistaa useiden lämmönlähteiden samanaikaisen käytön, optimoiden lämmitysjärjestelmän tehokkuutta ja taloudellisuutta.

 

Ecowec ratkaisut kaukolämpöjärjestelmiin

Ecowec tarjoaa kokonaisjärjestelmää uusiin ja saneeraus kiinteistöihin, jossa on kiinteistökohtaisesti mitoitetut laitteet kiinteistön kaukolämpö ja jäteveden lto-järjestelmän osalta. Tutustu Ecowec wasteHEAT-järjestelmään.

 

Jos kiinteistössä halutaan vain lisätä jäteveden lto-järjestelmä jo olemassa olevaan kaukolämpöjärjestelmään, niin siihen soveltuu Ecowec sewerHEAT-järjestelmä. Tutustu Ecowec sewerHEAT-järjestelmään.

 

Ecowec ratkaisujen hyödyt

Kun kaukolämmön hinta nousee, se vaikuttaa suoraan kiinteistöjen lämmityskustannuksiin. Ecowec-hybridivaihtimen käyttöönotto tarjoaa merkittävän edun tässä tilanteessa. Sen avulla kiinteistöt voivat vähentää riippuvuuttaan kaukolämmöstä, mikä suojaa niitä kaukolämmön hinnan nousulta. Ecowecin ratkaisut tukevat ympäristöystävällisempää lämmitystä, mikä on tärkeää kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta.

 

Ota Yhteyttä Ecowec-tiimiin

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Ecowec voi auttaa sinua vähentämään kaukolämmön kulutusta ja säästämään lämmityskustannuksissa, ota yhteyttä Ecowec-tiimiin. Heidän asiantuntijansa ovat valmiita auttamaan sinua löytämään parhaan ratkaisun kiinteistösi lämmitystarpeisiin. Yhteystiedot löydät täältä.

 

 

 

 

Ecowec