As Oy Helsingin Kollikallio

Helsingin Asuntotuotantotoimisto ATT on rakennuttanut ja Skanska Talonrakennus on rakentanut As Oy Helsingin Kollikallion Pohjois-Pasilaan Postipuiston alueelle. Kiinteistössä on 149 asuntoa ja ne ovat valmistuneet 2023 ja kiinteistön lämmitysjärjestelmänä on kaukolämpö. Kiinteistön energialuokka on A ja siinä on energiansäästöratkaisuna Ecowec LTO-järjestelmä jäteveden lämmöntalteenottoon ja aurinkosähköpaneeleita kiinteistön katolla.

 

Artikkeleita As Oy Helsingin Kollikalliosta:

https://www.skanska.fi/tietoa-skanskasta/media/uutiset/246899/Helsingin-Pasilan-Postipuiston-alue-taydentyy-Skanskan-rakentamana

 

Kollikallio

 

 

Hyödyt
Jäteveden lämmöntalteenotto

Jätevesien lämpö kierrätetään takaisin kiinteistön ja kuuman käyttöveden tuottoon.

Vähennä kaukolämmön kulutusta

Järjestelmä vähentää merkittävästi kaukolämmön kulutusta kiinteistön lämmityksen ja kuuman käyttöveden tuotannossa.

EcowecEcowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec