Domus Arctica-säätiö, Kelo

Kelo on Domus Arctica-säätiön iso oppilasasuntola Rovaniemellä. Kiinteistö on moderni ja energiatehokas puukerrostalo, joka rakennettiin nopeasti 102 kpl huoneistomoduulista ja siinä kiinnitettiin huomiota myös energiatehokkuuteen. Kiinteistö valmistui heinäkuussa ja otettiin käyttöön elokuussa 2019.

 

Kelon energiaratkaisuna on jäteveden lämmön talteenottojärjestelmä, joka tehostaa kiinteistön kaukolämpöjärjestelmää. Ecowec-hybridivaihtimella esilämmitetään passiivisesti kiinteistön lämmintä käyttövettä ennen kaukolämpövaihdinta, jolloin kaukolämmön ostoenergian määrä pienenee ja kiinteistön lämmityskustannukset vähenevät. Ecowec hybridivaihdin on huoltovapaa ja pitkäikäinen lämmönvaihdin, joka ei vaadi puhdistuksia tai sähköä toimiakseen.

Mitä saavutettiin?
Lämpö talteen tehokkaasti

Kelon energiaratkaisuna on jäteveden lämmön talteenottojärjestelmä, joka tehostaa kiinteistön kaukolämpöjärjestelmää.

Rahaa ja luontoa säästäen

Ecowec-hybridivaihtimella esilämmitetään passiivisesti kiinteistön lämmintä käyttövettä ennen kaukolämpövaihdinta, jolloin kaukolämmön ostoenergian määrä pienenee ja kiinteistön lämmityskustannukset vähenevät.

Ecowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec