Kivimaan uimahalli

Kivimaan uimahalli Lahdessa on täysin peruskorjattu vuoden 2019 aikana. Uimahalli sijaitsee kaupungin pohjoispuolella kaupunkiin johtavan päätien vieressä. Hallissa on kuusiratainen 25-metrinen allas uimataitoisille ja lisäksi lastenallas. Uutuutena on kylmäallas, johon voi kuntoilun jälkeen pulahtaa virkistymään. Naisille ja miehille on kummallekin kaksi saunaa, lisäksi hallissa on tarjolla ryhmäpukuhuone ja kaksi invapukuhuonetta. Hallissa on kuntosali ja kahvio. Hallissa järjestetään vesiliikuntaa eläkeläisille ja liikuntarajoitteisille sekä lisäksi uimaseuroilla on vesiliikuntaa työikäisille sekä nuorille ja lapsille kilpa- ja harrasteuintivuoroja.

 

Peruskorjauksen yhteydessä uimahallin energiatehokkuutta parannettiin suihkuvesien lämmöntalteenotolla. Ecowec hybridivaihdin kierrättää jätevesien sisältämää energiaa takaisin uuden käyttöveden lämmittämiseen. Kytkentä on passiivinen, jolloin se toimii ilman lämpöpumppua ja sähköä. Huoltohenkilökunta on tyytyväinen järjestelmään ja sen huoltovapaaseen toimintaan.

Mitä saavutettiin?
Lämpö talteen

Peruskorjauksen yhteydessä uimahallin energiatehokkuutta parannettiin suihkuvesien lämmöntalteenotolla.

Passiivinen järjestelmä ei syö sähköä

Ecowec hybridivaihdin kierrättää jätevesien sisältämää energiaa takaisin uuden käyttöveden lämmittämiseen. Kytkentä on passiivinen, jolloin se toimii ilman lämpöpumppua ja sähköä.

EcowecEcowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec