Seinäjoen keskussairaala

Kuopion yliopiston sairaalan uudistamisohjelmassa peruskorjataan vuosina 2018-2025 Puijon sairaalan vanhimmat rakennusosat. Vanhan vuodeosastotornin yhteyteen rakennetaan 10-kerroksinen uudisrakennus, johon sijoittuu poliklinikkatiloja ja seitsemään kerrokseen vuodeosastoja. Lisäksi rakennukseen sijoittuvat mm. sydäntoimenpide- ja kuvantamisen tilat. Vuodeosastoille tulee noin 400 sairaansijaa, joista valtaosa on yhden hengen huoneita.

 

Uudisrakennuksen suunnittelussa otetaan huomioon myös käytönaikaiset energiakustannukset, jotka ohjaavat suunnittelua vähän energiaa kuluttaviin järjestelmiin. Tästä syystä kiinteistöön asennetaan Ecowec hybridivaihdin, jolla kierrätetään potilashuoneiden ja sänkypesuvesien lämpö takaisin kiinteistön hyödyksi. Ecowec hybridivaihdin kytketään lämpöpumppuun, joka ottaa tehokkaasti jätevesien lämmön talteen ja kierrättää sen takaisin kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen.

Mitä saavutettiin?
Lämpö hyötykäyttöön

Kiinteistöön asennetaan Ecowec hybridivaihdin, jolla kierrätetään potilashuoneiden ja sänkypesuvesien lämpö takaisin kiinteistön hyödyksi.

Hyöty irti jätevesistä

Ecowec hybridivaihdin kytketään lämpöpumppuun, joka ottaa tehokkaasti jätevesien lämmön talteen ja kierrättää sen takaisin kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen.

EcowecEcowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec