Seinäjoen Original Sokos Hotel Vaakuna

Seinäjoen Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee aivan kaupungin kauppatorin yhteydessä tärkeimpien kulttuuri- sekä tapahtumapaikkojen välittömässä läheisyydessä. Hotelliketju on sitoutunut julkisesti vähentämään ympäristökuormitusta ja päästöjä kaikessa liiketoiminnassaan.

 

Hotelliin huoneistojen suihkuvesistä sekä pyykkihuollon ja ravintoloiden pesuvesistä otetaan lämmöt talteen Ecowec hybridivaihtimilla. Kaksi Ecowec hybridivaihdinta on kytketty yhteen lämpöpumppuun, joka kierrättää jätevesien sisältämän lämmön takaisin kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen. Jätevesien lämmöllä vähennetään merkittävästi kaukolämmön ostoenergiaa sekä hiilidioksidipäästöjä. Järjestelmä on huoltovapaa ja huoltohenkilöstä tekee vain vuositarkastukset kerran vuodessa.

Mitä saavutettiin?
Ei hukkalämmölle

Hotelliin huoneistojen suihkuvesistä sekä pyykkihuollon ja ravintoloiden pesuvesistä otetaan lämmöt talteen Ecowec hybridivaihtimilla.

Ekonomisempi ja ekologisempi

Jätevesien lämmöllä vähennetään merkittävästi kaukolämmön ostoenergiaa sekä hiilidioksidipäästöjä.

Huoletonta hyötyä

Järjestelmä on huoltovapaa ja huoltohenkilöstä tekee vain vuositarkastukset kerran vuodessa.

Ecowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec