Uintikeskus Vesiveijari, Kokkola

Uintikeskus Vesiveijarissa Kokkolassa kylpylän asiakkaat voivat nauttia kokonaisvaltaisesta kylpyläkokemuksesta sisä- ja ulkoaltaiden ansiosta. Kylpylä toimii vuoden ympäri ja ulkoalueilla on myös altaita, joissa pääsee kokemaan vuodenaikojen vaihtelua Suomen vaihtelevan ilmaston rinnalla.

 

Kaupungin omistama kylpylä halusi parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja päätyi kierrättämään allas- ja suihkuvesien lämmön takaisin kiinteistön käyttöön. Järjestelmä käyttöönotettiin joulukuussa 2017, jolloin Ecowec-hybridivaihdin asennettiin allas- ja suihkuvesien lämmöntalteenottoon ja esilämmittämään uutta lämmintä käyttövettä ennen kaukolämpövaihdinta. Kytkennässä ulkopuolinen levylämmönvaihdin ja hydrostaattinen jätevesiohjaus tehostaa lämmönsiirtoa ilman lämpöpumppua. Järjestelmä toimii lähes huoltovapaasti ja vähentää kaukolämpöä ostoenergian ja huipputehojen tarvetta merkittävästi.

Mitä saavutettiin?
Vesi kiertoon

Ecowec-hybridivaihdin asennettiin allas- ja suihkuvesien lämmöntalteenottoon ja esilämmittämään uutta lämmintä käyttövettä ennen kaukolämpövaihdinta.

Huoltovapaata säästöä

Järjestelmä toimii lähes huoltovapaasti ja vähentää kaukolämpöä ostoenergian ja huipputehojen tarvetta merkittävästi.

EcowecEcowec

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec