Ecowec B10

Ecowec® B-sarjan hybridivaihdin jäteveden lämmöntalteenotto kiinteistöissä. Tuotteet kytketään lämpöpumppujärjestelmään, joka vähentää merkittävästi kaukolämmön kulutusta.

Ota yhteyttä!
Ecowec

Ecowec B10 hybridivaihdin kiinteistöihin

Ecowec® B10: 30 670 €
Hintaan lisätään 24 % arvonlisävero

 

Ecowec® B10 on suunniteltu jäteveden lämmön talteenottoon isoissa asuinrakennuksissa, hotelleissa, pesuloissa, sairaaloissa ja muissa kiinteistöissä, joissa hukataan suuria määriä energiaa ottamatta niistä lämpöä talteen.

 

Suositus: 1 kpl Ecowec B10 – 60-70 asuntoa tai 6000 m3/vuosi – useampi Ecowec B10, jos kiinteistössä on enemmän asuntoja tai vedenkulutus on suurempaa.

 

Kytkentäsuositus: Painovoimainen tai paineellinen jäteveden ohjaus jätevesipumppaamolla ja kytkentä lämpöpumppuun. Lämmöntalteenottoa voidaan tehostaa kytkemällä useampia hybridivaihtimia sarjaan ja/tai rinnan samaan järjestelmään.

 

Virtaamat: Jätevesipuolen maksimivirtaama 50 l/s, lämmönkeruupuolen maksimivirtaama 20 l/s, virtaavien nesteiden maksimilämpötila 80 C.

 

Mitat: Leveys 950 mm, Korkeus 1930 mm, Paino 400 kg (tyhjä), 1400 kg (käytössä)

 

Sovellusalueet: jätevedet, allasvedet, höyryt, lauhdenesteet, prosessinesteet

 

Paineluokka: PN4

 

 

Energiatehokkuutta kustannustehokkaasti!

Energiatehokkuutta isoihin kiinteistöihin

Jäteveden lämmöntalteenotto on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää isoissa kiinteistöissä, kuten asuinrakennuksissa, hotelleissa, pesuloissa ja sairaaloissa, energiankulutusta. Ecowec B10 on suunniteltu erityisesti jäteveden lämmöntalteenottoon näissä suurissa kiinteistöissä, joissa hukataan suuria määriä energiaa ottamatta niistä lämpöä talteen.

 

Kustannustehokas lämmöntalteenotto

Jäteveden lämmöntalteenotto Ecowec B10:n avulla on kustannustehokas ratkaisu. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta noin 30-50 % menee käyttöveden lämmitykseen, joka päätyy viemäriin. Jäteveden lämmöntalteenotto mahdollistaa tämän hukkaan menevän energian hyödyntämisen, vähentäen merkittävästi kiinteistön energiankulutusta.

 

 

Ympäristöystävällinen ja monipuolinen järjestelmä!

Ympäristöystävällinen ratkaisu

Ecowec B10:n käyttö jäteveden lämmöntalteenottoon on myös ympäristöystävällinen valinta. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Jäteveden lämmöntalteenotto vähentää fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä.

 

Monipuoliset sovellusalueet

Ecowec B10 on monipuolinen laite, joka soveltuu useisiin eri sovellusalueisiin. Sen avulla voidaan hyödyntää jätevedet, allasvedet, höyryt, lauhdenesteet ja prosessinesteet. Jäteveden lämmöntalteenotto Ecowec B10 avulla on tehokasta ja monipuolista.

 

 

Pitkäikäinen ja huoltovapaa ratkaisu!

Pitkäikäinen ja huoltovapaa ratkaisu

Ecowec B10 on suunniteltu ja valmistettu pitkäikäiseksi laitteeksi, joka kestää normaalissa käytössä jopa 100 vuotta. Se ei tarvitse säännöllisiä puhdistuksia tai huoltoa, vaan se on itsepuhdistuva lämmönsiirtopintojen osalta.

 

Kytkentä viemärilinjaan ja lämpöpumppuun

Ecowec kytkentäsuositus joko painovoimaiseen tai paineelliseen jätevesiviemäriin. Jäteveden lämmöntalteenotto voidaan tehostaa kytkemällä useampia hybridivaihtimia sarjaan ja/tai rinnan samaan järjestelmään. Jäteveden lämmöntalteenotto parantaa lämpöpumppujen tehoa, tuottoa ja hyötysuhdetta. Se soveltuu mm. maalämpö- ja poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmiin.

 

Ecowec B10:n tekniset tiedot

Ecowec B10:n tekniset tiedot: jätevesipuolen maksimivirtaama on 50 l/s ja lämmönkeruupuolen maksimivirtaama 20 l/s. Laitteen mitat ovat leveys 950 mm, korkeus 1930 mm ja paino 400 kg (tyhjä), 1400 kg (käytössä).

 

Yhteenveto

Jäteveden lämmöntalteenotto Ecowec B10:n avulla tarjoaa merkittäviä etuja isoille kiinteistöille. Se ei ainoastaan vähennä energiankulutusta ja kustannuksia, vaan on myös ympäristöystävällinen ratkaisu. Sen monipuolisuus ja tehokkuus tekevät siitä ihanteellisen valinnan suurten kiinteistöjen jäteveden lämmöntalteenottoon.

 

 

Päämittakuva Tuottotaulukko

Voimmeko auttaa?

Jäteveden lämmöntalteenotto on kustannustehokkain tapa pienentää kiinteistön energiankulutusta. Asuinrakennuksen vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta n. 30 % menee käyttöveden lämmitykseen ja sitä kautta viemäriin. Energiatehokkaissa A-luokan kiinteistöissä käyttöveden sisältämän energian osuus lämpötaseesta on yli 50 %. Viemäriin johdettavasta jätevedestä on mahdollista ottaa talteen lämpöenergiaa ja käyttää sitä uudelleen Ecowec-hybridivaihtimen avulla.

KYSY TARKEMMIN
Ecowec